середу, 1 червня 2011 р.

Україна і Сербія підписали угоду про безвізові поїздки


Міністри закордонних справ України Костянтин ГРИЩЕНКО і Сербії Вук ЄРЕМИЧ підписали угоду про відмову від візових вимог для громадян обох країн.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив К.ГРИЩЕНКО на спільній прес-конференції з В.ЄРЕМИЧЕМ.
«Цей документ сприятиме збільшенню контактів, взаємних поїздок, Белград - це чудове місто, тому, я думаю, що буде багато бажаючих його відвідати», - сказав він.
Як повідомили УНІАН у Департаменті інформаційної політики МЗС України, Угода передбачає запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України та Сербії, що сприятиме інтенсифікації контактів в економічній, культурно-гуманітарній та інших сферах, а також зростанню кількості взаємних поїздок громадян із туристичною, діловою та приватною метою.
Окрім того, міністри закордонних справ України та Сербії обговорили широкий спектр питань двостороннього співробітництва у політичній, торговельно-економічній та гуманітарній сферах, взаємодії на міжнародній арені, а також відбувся обмін думками щодо актуальних проблем міжнародної політики.
З метою подальшої інтенсифікації українсько-сербського співробітництва сторонами домовлено опрацювати питання щодо проведення восени 2011 року офіційного візиту Президента Республіки Сербія Бориса ТАДИЧА в Україну.
***
Важливою складовою порядку денного зустрічі стало обговорення напрямів подальшого розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва. Зокрема, було домовлено вжити додаткових заходів з метою проведення у поточному році українсько-сербських бізнес-форумів та забезпечення належного виконання сторонами домовленостей, досягнутих у ході третього засідання Міжурядової комісії з питань торгово-економічного та науково-технічного співробітництва (25-26 листопада 2010 року, м. Белград).
Домовлено також приділити особливу увагу подальшому розширенню договірно-правової бази двосторонніх відносин, передусім у торговельно-економічній сфері.
Сторони предметно обговорили проблематику європейської інтеграції України та Республіки Сербія. У ході переговорів було констатовано спільність стратегічних курсів України та Сербії на європейську інтеграцію, наголошувалося на необхідності тісної взаємодії та обміну досвідом на цьому шляху. Україна та Сербія і надалі розвиватимуть співробітництво в рамках ООН, Ради Європи, ОБСЄ та інших міжнародних організаціях.
У контексті регіональної проблематики обговорено сучасну ситуацію на Балканах та внесок України, як активного контрибутора міжнародної безпеки в цьому регіоні.


Джерело новини: УНІАН

Немає коментарів:

Дописати коментар