неділю, 10 лютого 2013 р.

«Іван Сила» поїхав у Німеччину

Джерело: Гуртом

У 1928 році Івана Фірцака визнали найсильнішою людиною планети. Він виступав на Заході і перед королевою Британії, але в радянській Україні перебував в опалі – за сина, якого посадили за приналежність до ОУН. Тепер про “Івана Силу” зняли дитячий фільм. 10 лютого на стенді  Міжнародного Берлінського кінофестивалю відбудеться презентація стрічки Віктора Андрієнка “Іван Сила”.


Зйомки фільму “Іван Сила”, які тривали три з половиною місяці, проходили в Києві, Чернівцях, Кам’янці-Подільському та на Закарпатті – батьківщині головного героя, легендарного силача, якому і присвячена майбутня картина.

Режисер, актор і сценарист картини – Віктор Андрієнко. Його напарник з колись легендарного “Шоу Довгоносиків” Ігор Письменний теж писав сценарій і грає у стрічці. Стрічку продюсує дніпропетровець Володимир Філіппов, відомий за реалізацію фільму “ТойХтоПройшовКрізьВогонь”.

Фільм знімається за мотивами книги Олександра Гавроша “Неймовірні пригоди Івана Сили”. Головну роль виконав чемпіон України з пауерліфтингу, артист американського цирку Дмитро Халаджі.

“Ми знімали хорошу історію про хорошого хлопця, – розповів режисер і актор Ігор Письменний. – Показували реальні життєві ситуації, в яких може опинитися кожен з нас, і шукали вихід – не просто правильний, а гідний”.

Дія фільму розгортається в Європі початку ХХ століття, тому всі до єдиного людини в кадрі, включаючи численну масовку, були одягнені в історичні костюми, надані для картини чеською студією “Баррандов”.

У фільмі немає декорацій – всі сцени зняті в живих будівлях і справжніх інтер’єрах тієї епохи, в справжній фортеці, в теперішньому цирку.

Крім того, і всі видовищні, всі силові трюки виконані у фільмі наживо. У картині можна буде побачити справжніх сажотрусів, унікальні ретро-автомобілі та ще багато атрибутів епохи, з якою нас розділяє практично ціле століття.

У фільмі знялися як вже відомі актори – Віктор Андрієнко (“Шоу довгоносиків”, “Велика різниця”), Ігор Письменний (“Шоу довгоносиків”), Лесь Задніпровський, Ольга Сумська, Борис Барський, Володимир Комаров (“Маски-шоу”), Богдан Бенюк – так і юні артисти, початківці свій шлях у кінематографі, а також ціла група українських спортсменів, чиї імена вже давно відомі за межами нашої країни, в тому числі Василь Вірастюк.

Бюджет фільму склав близько 16 млн грн. Профінансовано проект державною агенцією з питань кіно. “Іван Сила” – один з п’яти художніх фільмів, орієнтованих на дитячу аудиторію, які за підсумками конкурсу кінопроектів Держагентства України з питань кіно отримали 100% державне фінансування.

Планується, що в загальноукраїнський прокат фільм “Іван Сила” вийде вже на весняних шкільних канікулах.

Після зйомок фільму у рідному селі спортсмена Білки Іршавського району Закарпаття планують відкрити музей Івана Фірцака.

Іван Сила (офіційний трейлер) для Берлінського кінофестивалю

Книгу “Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу” можна замовити на сайті видавництва.
Фейсбук сторінка фільму: http://www.facebook.com/IvanSila.StrongIvan
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар