вівторок, 9 липня 2013 р.

Співачку Мар'яну Садовську відзначили німецькою премією

Джерело: Deutsche Welle



Українська мисткиня Мар'яна Садовська отримала німецьку премію RUTH, котра є однією із найпрестижніших музичних нагород у царині world music. Нагородження відбудеться під час фестивалю TFF Rudolstadt. 

Велику премію німецької музичної нагороди RUTH, котрою відзначають творчість митців у царині world music, або ж ентічної музики, у 2013 році отримала українська співачка й музикантка Мар'яна Садовська. Цю нагороду починаючи з 2002 року присуджує німецька радіостанція MDR Figaro разом із найбільшим у Німеччині етнофестивалем TFF Rudolstadt.

Логотип етнофестивалю TFF Rudolstadt  
 
Логотип етнофестивалю TFF Rudolstadt
Інтернаціональне журі відзначило народжену у Львові українську мисткиню, котра живе в Німеччині, "за її видатні нові мистецькі інтерпретації українських пісень та музики". "Мар'яна Садовська не лише виразна співачка із дуже-дуже хорошим голосом. Вона ще й надзвичайно креативна у її найрізноманітніших проектах. Байдуже, чи то йдеться про спів із хором, чи її власний гурт Borderland, у котрому вона грає на індійській гармоніці, чи творчість як композиторки", - заявив у розмові з DW член журі премії RUTH Бернгард Ганнекен, котрий є також програмним директором фестивалю TFF Rudolstadt. За словами Ганнекена, Садовська є визнаною в усьому світі багатогранною музиканткою.

"Свідчення правильного шляху"

"Для мене це важливе свідчення, що все таки моя музика, моя праця, мій вибір - це правильний шлях", - сказала про премію Мар'яна Садовська у інтерв'ю DW. Мисткиня також відзначила, що сприймає цю нагороду як важливий крок до здійснення своєї мрії, котра полягає в тому, "щоб про Україну знали, щоб нашу музику розпізнавали, щоб  щоразу менше було моментів, коли треба пояснювати, що ми - не діалект, не частина, що ми - це ми!"

Вручення премії RUTH 2013 відбудеться в суботу, шостого липня, на етнофестивалі TFF Rudolstadt, котрий проходитиме з четвертого по сьоме липня в однойменному німецькому місті Рудольштадт федеральної землі Тюрингія. "Цей фестиваль щороку обирає якусь головну тему, і я мрію, щоб незабаром такою темою стала українська музика, і щоб на цьому найбільшому і найстарішому фестивалі Німеччини виступили гурти Тофійчуків, Романа Кумлика, "Древо", "Кросна", "Божичі", "ДахаБраха", "Курбаси" та інші", - сказала Мар'яна Садовська.

Та перш ніж отримати нагороду і виступити на фестивалі TFF Rudolstadt із двома концертами шостого та сьомого липня, Садовська відвідає Київ. У п'ятницю, п'ятого липня, мисткиня презентує в українській столиці композицію "Чорнобиль. Жнива" разом із американським струнним квартетом Kronos Quartet.

Немає коментарів:

Дописати коментар