четвер, 11 квітня 2013 р.

"Газпром", крім газу, просуває в Україні російську

Джерело: Українська правда


Російський "Газпром" взявся за підтримку російської мови в Україні.

Про це в інтерв'ю виданню Правда.Ру повідомив російський посол в Україні Михайло Зурабов.
"Я обізнаний про те, що колеги з "Газпрому" зараз мають намір більш активно втягувати Україну в програму дистанційного навчання, у тому числі й по російській мові", - сказав він.

"У компанії вважають, що якщо щодо регіонів Російської Федерації програма "Спорт — дітям" є для неї пріоритетною, то в країнах СНД, де є присутнім "Газпром", підтримка російський мови — це одне з важливих гуманітарних завдань", - пояснив він.

Крім того, Зурабов відзначив, для Росії підтримка російський мови в Україні стала пріоритетом.

"В останні роки державна програма підтримки російської мови перетворилася в пріоритет у роботі структур Росспівробітництва, у першу чергу, у країнах СНД. Разом з тим, не тільки Росспівробітництва докладає зусиль у просуванні програм підтримки російської мови в закордонних країнах і на Україні", - сказав він.

"Я повинен відзначити й низку суспільних, неурядових організацій, в цьому досягли успіху. Наприклад, таку вже досить авторитетну структуру як "Російський мир", яка в останні роки зуміла наростити свою присутність, насамперед, завдяки тому, що була видана низка посібників і підручників для шкіл і дитячих садків", - додав Зурабов.

"Минулого року кількість шкіл в Україні, які були охоплені цими програмами, уже обчислювалося десятками. У російськомовних регіонах країни - Харківській, Донецькій областях і на півдні України, досить високий відсоток шкіл, які одержали ці програми, і це, безумовно, позитивна тенденція", - додав засіл.

За його словами, ще одним напрямком програми, є питання перепідготовки вчителів.

"Це вкрай важливий аспект, оскільки, навіть якщо зараз ми зуміємо активізувати вивчення російської мови за підтримки профільного міністерства України, то зіштовхнемося з абсолютно банальною проблемою — відсутністю педагогів. На сьогоднішній день у рамках міжрегіонального співробітництва, особливо прикордонних областей, такого роду роботу вдалося налагодити якщо не до кінця, то все-таки активізувати", - сказав він.

Немає коментарів:

Дописати коментар