вівторок, 16 квітня 2013 р.

На мітинг "жертв УПА" прийшли мертві НКВДисти, щоб розповісти про свої злочини

Джерело: День  Коментарі

Біля пам´ятника Миколі Ватутіну в Маріїнському парку сьогодні  вшановували пам´ять жертв УПА. Організатори акції - Всеукраїнський рух «Молодіжна єдність», Міжнародна громадська організація «Вірне козацтво» та громадська організація «Оплот». Про це йдеться на сайті організаторів.

Підтримати мітингувальників прийшли свободівці, котрі переодягнулися у військову форму тих часів, розфарбували обличчя під небіжчиків з місією, щоб розповісти правду, як НКВДисти самі вбивали, катували, грабували, передають Коментарі.

За словами організаторів 16 плакатів фотовиставки документально розкажуть про «звірства УПА». Серед експонатів - внутрішній документ зі списком тортур, рекомендованих до використання нібито щодо земляків. Всього - 135 видів.






Проросійські активісти під охороною міліції "евакуювали" з Києва свою виставку про "жертв" ОУН-УПА

Джерело: Тиждень.UA

15 квітня в Києві, біля пам'ятника командувачу Першим українським фронтом, генералу армії Ніколаю Ватутіну відбулася виставка, присвячена жертвам ОУН-УПА і приурочена до річниці смерті генерала. Виставку організували харківські громадські організації «Оплот» і «Молодіжна єдність».

Нагадаємо, що фотовиставку, яку нині покажуть у Києві, в Маріїнському парку, в минулому році вже бачили харків´яни. Вона викликала багато суперечок і 7 актів вандалізму. Один раз її навіть відновлювали з нуля. 15 квітня в Києві, біля пам'ятника командувачу Першим українським фронтом, генералу армії Ніколаю Ватутіну відбулася виставка, присвячена жертвам ОУН-УПА і приурочена до річниці смерті генерала. Виставку організували харківські громадські організації «Оплот» і «Молодіжна єдність». Експозиція складалася із 12 щитів з фотографіями солдатів нацистської Німеччини і української дивізії СС «Галичина», а також трупів, позначених як «жертви звірств ОУН-УПА». Самі ж воїни ОУН-УПА були відображені лише на фотографіях одного стенду без жодних підписів. Виставку охороняли близько сотні людей спортивної статури, пише «КоммерсантЪ-Украина». Незабаром, після відкриття біля стендів з'явилися близько 50 представників ВО «Свобода». Двоє націоналістів одягли на себе форму

співробітників НКВД, зображуючи «примар чекістів». Вони назвали організаторів виставки «своїми синками». «Це провокатори! Зніміть форму!», – кричали активісти «Оплоту». «Мені батюшка Сталін її подарував, вона в пеклі дуже почесна, ми тільки звідти», – іронізували у відповідь націоналісти. Між опонентами зав'язалася коротка бійка, яку, втім, негайно припинила міліція. На прилеглій вулиці чергували шість міліцейських автобусів, два автозаки і близько сотні бійців «Беркуту». Націоналісти і їхні супротивники не змогли подолати міліцейський кордон. Їм залишалося лише перекрикуватися через оточення, називаючи одне одного то «фашистами», то «кремлівськими холуями». «Ці фотографії не мають нічого спільного з діяльністю ОУН-УПА, а зображені на них жертви – це люди, замучені НКВС і фашистами», – розповідав журналістам народний депутат від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко. У підсумку, на виставці, присвяченій жертвам УПА, за кілька годин не побував жоден відвідувач. Близько другої години дня організатори згорнули стенди, сіли в автобуси і поїхали в супроводі міліцейських автомобілів.


Немає коментарів:

Дописати коментар