неділю, 7 квітня 2013 р.

ЯНУКОВИЧ ПОМИЛУВАВ ЛУЦЕНКА



Президент Віктор Янукович підписав указ про помилування екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та екс-міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука.

14:28 Луценко у телефонному включенні на мітингу опозиції підтримав тактику опозиційних сил.

14:09 Захист Луценка має намір домагатися його повної реабілітації, повідомив адвокат екс-міністра Ігор Фомін.

13:48
Фесенко, Карасьов та Доній прокоментували звільнення Луценка.

13:28
 Луценко виїхав із Менської колонії й може взяти участь у мітингу опозиції, написав на своїй сторінці в Facebook нардеп від "Батьківщини" Олександр Бригинець.

12:38
Комісія при президентові у питаннях помилування, приймаючи рішення внести пропозицію про помилування Луценка, виходила з питань необхідності послідовної реалізації політики декриміналізації й гуманізації законодавства, повідомила член Комісії Олена Лукаш.

12:14
 Єврокомісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле вітає рішення Януковича помилувати Луценка та Філіпчука: "Я вітаю рішення президента України помилувати Луценка і Філіпчука. Це - перший, але важливий крок, спрямований на вирішення проблеми виборчого правосуддя".

Також звільнення Луценка привітала прес-служба "Батьківщини" та лідер "УДАРу" Віталій Кличко.

11:07
Представник Луценка в Європейському суді з прав людини Валентина Теличенко вважає, що Луценко "нарешті повертається до політичного життя України та навіть при бажанні може балотуватися в президенти". Вона також вважає, що Янукович може помилувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

10:17
 Указ президента про помилування екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та екс-міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука було виконано в повному обсязі, заявила прес-служба Державної пенітенціарної служби.

09:40
 Прес-служба президента повідомила, що Янукович помилував шість засуджених, в тому числі Луценка та Філіпчука.

Відповідні пропозиції главі держави внесла Комісія при президентові у питаннях помилування.
Згідно з указом від 7 квітня, Луценка звільнено від подальшого відбування основного покарання, а Філіпчука – від основного та додаткових покарань. Указ набирає чинності з дня його підписання.

Як повідомлялося, з проханням про помилування Луценка до президента звернулася уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.
Також щодо помилування колишнього міністра внутрішніх справ до Януковича звернулася Наглядова місія Європейського парламенту у складі Пета Кокса та Александра Кваснєвського.
До президента також надійшло звернення Філіпчука з проханням про його помилування.

Немає коментарів:

Дописати коментар